Meer dan 8000 fietsers staan zaterdag aan de start van Liège-Bastogne-Liège Challenge!

Golazo
Golazo

Komende zaterdag staan meer dan 8000 wielertoeristen uit alle uithoeken van de wereld aan de start van Liège-Bastogne-Liège Challenge. Daags voor Remco Evenepoel Luik-Bastenaken-Luik voor de tweede keer probeert te winnen, mogen de wielertoeristen hun klimmersbenen al testen op nagenoeg hetzelfde parcours als dat wat de profrenners zondag voor de wielen geschoven krijgen. Inschrijven voor de Liège-Bastogne-Liège Challenge kan nog tot en met vrijdag.

De deelnemers aan de Liège-Bastogne-Liège Challenge hebben keuze uit drie afstanden: 81, 155 of 251 km. De 251 km is dé ultieme challenge en volgt een parcours dat bijna identiek is aan dat van de profs.

Beroemde hellingen zoals de Côte de Saint-Roch (de muur van Houffalize), de Côte de Wanne en de Côte de Stockeu zijn de peper en het zout van de langste afstand van de Liège-Bastogne-Liège Challenge. In Stavelot, na de afdaling van de Côte de Stockeu, komt de langste afstand samen met de middellange afstand om zo het drieluik met de befaamde Rosier, Haute Levée en Côte de Desnié aan te vatten. Net voor de Côte de la Redoute pikken ook de deelnemers aan de kortste afstand in om zo met z’n allen de finale in te gaan. Die finale bestaat naast de Redoute uit de Côte de Cortil en de Côte de la Roche-aux-Faucons. Alle afstanden starten en eindigen op de Rue de l’Esplanade in Sprimont (Banneux).

Organisatoren Golazo Sports en ASO verwachten zaterdag meer dan 8000 deelnemers. Een dag voor de profs op het parcours van één van de vijf monumenten van het wielrennen mogen rijden, lokt wielertoeristen van over heel de wereld naar Luik. Met 45% vormen de Belgen nog altijd de hoofdmoot van het deelnemersveld, maar ook de Fransen (21%) en de Nederlanders (19%) zijn goed vertegenwoordigd. Daarnaast gaan ook fervente fietsers uit onder andere Brazilië, Chili, India, Guatemala, Japan en Nieuw-Zeeland zaterdag de Liège-Bastogne-Liège Challenge aan. Het deelnemersveld bestaat momenteel uit liefst 51 verschillende nationaliteiten.

Inschrijven voor Liège-Bastogne-Liège Challenge kan nog tot en met vrijdag, al zijn de resterende plaatsen beperkt. Om het veilige en vlotte verloop te garanderen kunnen maximaal 8500 sportievelingen van start gaan. Starten doen de deelnemers tussen 6u30 en 10u in verschillende waves per afstand.

De organisatie draagt veiligheid hoog in het vaandel en zal op gevoelige punten op het parcours gevaar- en signalisatieborden plaatsen. Ook zullen zaterdag mobiele seingevers en een veiligheidscoördinator voor het parcours ingezet worden om de veiligheid onderweg te garanderen en deelnemers erop te wijzen zich te houden aan de wegcode. Dat laatste aspect komt ook uitgebreid aan bod in de campagne ‘We Care About Cycling’ waarmee Golazo in zijn communicatie vooraf en op het event de deelnemers herinnert aan de basisregels voor deelname aan een toertocht: respect voor andere weggebruikers, niet wildplassen, …

Deel dit bericht