Liège-Bastogne-Liège Challenge

Op zaterdag 20 april 2024 krijg je dé uitgelezen kans om net als de profs je eigen Luik-Bastenaken-Luik te rijden. De ultieme uitdaging bestaat erin om een parcours van 253km af te leggen, daags voor de profs hun opwachting maken. Is deze afstand net iets te hoog gegrepen? Ook de tochten van 79 km en 155 km zijn een mooie uitdaging en laten je kennis maken met de belangrijkste kuitenbijters uit de finale van ‘La Doyenne’.

Voor wie houdt van het betere klimwerk zijn de hellingen in de Belgische Ardennen absoluut een uitdaging. Neem deel aan de oudste klassieker uit de wielersport en treed in de voetsporen van Remco Evenepoel en Demi Vollering.

Opgelet! Het aantal inschrijvingen voor LBL Challenge is gelimiteerd op  8.000 deelnemers. Wees er dus op tijd bij als je aan de start wil staan van deze prachtige klassieker!

Nieuws

Jammerlijk ongeval

Zaterdag heeft tijdens de LBL Challenge één van de deelnemers een zwaar ongeval gehad. De hulpdiensten waren snel ter plaatse om de man de eerste

Lees verder »

Fotoservice

Sportograf is onze officiële fotopartner en zal foto’s nemen van alle deelnemers tijdens
de Liège-Bastogne-Liège Challenge. Deze kan je een dag na je deelname bestellen via deze link onderstaande knop.

Hier vind je meer info over hoe met je foto’s wordt omgegaan.

Aftermovie 2024

Shop

Shop tot en met 1 april 2024 al online je LBL Challenge outfit bij mekaar met dank aan onze kledingpartner Santini. Bestel op voorhand via ons formulier en haal zorgeloos ter plaatse je outfit af bij de Santini stand!

Ben je geïnteresseerd in andere LBL Challenge gadgets zoals drinkbus, petjes, hoodies,… Passeer dan ter plaatse aan onze merchandise stand!

Opgelet: Vooraf bestelde items worden in geen geval opgestuurd. Deze kunnen enkel ter plaatse worden afgehaald op 19 of 20 april in de Santini shop.

Foto's van vorige edities

WE CARE ABOUT CYCLING

De Challenge Luik-Bastenaken-Luik is een recreatieve wielertocht dat plaatsvindt op wegen die toegankelijk zijn voor het verkeer. Het is geen wedstrijd. Je moet je dus te allen tijde houden aan de verkeersregels (verkeerslichten, voorrangsregels, stopborden, voorrangsborden, etc.).

Wees voorzichtig en volg de veiligheidsregels:

  • Rijd rechts
  • Haal alleen links in
  • Pas je snelheid aan de weersomstandigheden aan, zeker bij afdalingen
  • Overschat je fysieke conditie niet


Waarschuwing: elke deelnemer die de verkeersregels niet respecteert, kan worden bestraft met de sancties die zijn vastgelegd in de verkeersregels.

Sluit je aan bij ons LBL Challenge Whatsapp-kanaal!

Hier houden we je op de hoogte van alle nieuwste tips, weetjes en informatie om ervoor te zorgen dat je volledig voorbereid bent op deze ultieme fietsuitdaging. 🙌

Ontdek de regio!

De prachtige regio onder Luik verbergt een groene streek vol rust. Ontdek het land van Ourthe-Vesdre-Amblève (OVA)!

Neem deel en steun de strijd tegen diabetes

Diabetes Liga

Onze missie is om mens en maatschappij te inspireren dat iedereen met of zonder beperkingen in staat is tot grote prestaties, zolang je maar uitgaat van je mogelijkheden in plaats van je beperkingen.

Diabetes dreigt een wereldwijde epidemie te worden. Tegen 2030 heeft 1 op de 10 mensen diabetes. Dat zijn meer dan 1 miljoen mensen. Schrikwekkende cijfers. Bij type 2 diabetes, de meest voorkomende vorm, zijn ongezond eten en te weinig bewegen de grote boosdoeners.

Daarom willen wij diabetes onder de aandacht brengen en aantonen dat sportieve prestaties perfect haalbaar zijn voor mensen met diabetes, type 1 of type 2, mits uiteraard de nodige medisch begeleiding. Daarnaast vestigen wij de aandacht op de preventieve kracht van beweging bij mensen die een verhoogd risico hebben op type 2 diabetes. Beweging is immers een essentiële pijler in zowel de behandeling als de preventie van diabetes.

Steun de strijd tegen diabetes en stort 5 euro extra bij je inschrijving!

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Liège-Bastogne-Liège Challenge. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd onder de deelnemers met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen. Aangezien zij zelf actief zijn als fietsers, hebben ze ook een uitstekend gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

Respecteer de wegcode en fiets proper!

De organisatie en de politie zullen toezien op het respecteren van de wegcode. Overtredingen zullen gesanctioneerd worden.

Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we dus nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven, geen afval achter te laten, en niet te wildplassen.

Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers. Als iedereen hieraan meewerkt wordt zaterdag 23 april opnieuw een hoogdag!