Liège-Bastogne-Liège Challenge

Op zaterdag 22 april 2023 krijg je dé uitgelezen kans om net als de profs je eigen Liège-Bastogne-Liège te rijden. De ultieme uitdaging bestaat erin om het volledige parcours af te leggen, precies op hetzelfde parcours als de profs die een dag later hun opwachting maken. Is deze afstand net iets te hoog gegrepen? Ook de tochten van 81 km en 155 km zijn een mooie uitdaging en laten je kennis maken met de belangrijkste kuitenbijters uit de finale van ‘La Doyenne’.

Voor wie houdt van het betere klimwerk zijn de hellingen in de Belgische Ardennen absoluut een uitdaging.

Neem deel aan de oudste klassieker uit de wielersport en treed in de voetsporen van Remco Evenepoel en Annemiek Van Vleuten.

Nieuws

Jammerlijk ongeval

Zaterdag heeft tijdens de LBL Challenge één van de deelnemers een zwaar ongeval gehad. De hulpdiensten waren snel ter plaatse om de man de eerste

Lees verder »

My LBL Challenge

Aftermovie 2023

Shop

Aan de start-finish zal het mogelijk zijn verschillende zaken aan te kopen:

  • Exclusieve LBL Challenge bidon 800ml
  • Exclusieve LBL Challenge T-shirt
  • LBL fietskledij van kledingpartner Santini

De LBL Challenge T-shirt en LBL wielershirt kunnen ook vooraf gereserveerd worden bij het online inschrijven.

Foto's van vorige edities

LBL Cyclo 2023

LBL Cyclo 2022

LBL Cyclo 2021

LBL Cyclo 2019


Neem deel en steun de strijd tegen diabetes

Diabetes Liga

Onze missie is om mens en maatschappij te inspireren dat iedereen met of zonder beperkingen in staat is tot grote prestaties, zolang je maar uitgaat van je mogelijkheden in plaats van je beperkingen.

Diabetes dreigt een wereldwijde epidemie te worden. Tegen 2030 heeft 1 op de 10 mensen diabetes. Dat zijn meer dan 1 miljoen mensen. Schrikwekkende cijfers. Bij type 2 diabetes, de meest voorkomende vorm, zijn ongezond eten en te weinig bewegen de grote boosdoeners.

Daarom willen wij diabetes onder de aandacht brengen en aantonen dat sportieve prestaties perfect haalbaar zijn voor mensen met diabetes, type 1 of type 2, mits uiteraard de nodige medisch begeleiding. Daarnaast vestigen wij de aandacht op de preventieve kracht van beweging bij mensen die een verhoogd risico hebben op type 2 diabetes. Beweging is immers een essentiële pijler in zowel de behandeling als de preventie van diabetes.

Steun de strijd tegen diabetes en stort 5 euro extra bij je inschrijving!

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Liège-Bastogne-Liège Challenge. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd onder de deelnemers met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen. Aangezien zij zelf actief zijn als fietsers, hebben ze ook een uitstekend gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

Respecteer de wegcode en fiets proper!

De organisatie en de politie zullen toezien op het respecteren van de wegcode. Overtredingen zullen gesanctioneerd worden.

Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we dus nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven, geen afval achter te laten, en niet te wildplassen.

Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers. Als iedereen hieraan meewerkt wordt zaterdag 23 april opnieuw een hoogdag!