Liège-Bastogne-Liège Challenge

Op zaterdag 20 april 2024 krijg je dé uitgelezen kans om net als de profs je eigen Luik-Bastenaken-Luik te rijden. De ultieme uitdaging bestaat erin om een parcours van 250km af te leggen, daags voor de profs hun opwachting maken. Is deze afstand net iets te hoog gegrepen? Ook de tochten van 80 km en 150 km zijn een mooie uitdaging en laten je kennis maken met de belangrijkste kuitenbijters uit de finale van ‘La Doyenne’.

Voor wie houdt van het betere klimwerk zijn de hellingen in de Belgische Ardennen absoluut een uitdaging. Neem deel aan de oudste klassieker uit de wielersport en treed in de voetsporen van Remco Evenepoel en Demi Vollering.

Opgelet! Het aantal inschrijvingen voor LBL Challenge is gelimiteerd op  8.000 deelnemers. Wees er dus op tijd bij als je aan de start wil staan van deze prachtige klassieker!

Nieuws

Jammerlijk ongeval

Zaterdag heeft tijdens de LBL Challenge één van de deelnemers een zwaar ongeval gehad. De hulpdiensten waren snel ter plaatse om de man de eerste

Lees verder »

Inschrijven

Praktische info

Aftermovie 2023

Shop

Ontdek hier binnenkort onze nieuwe LBL Challenge collectie. Je kan via het inschrijvingsformulier je bestelling plaatsen. Ook ter plaatse kan je een bezoek brengen aan onze merchandise shop en je verzekeren van een leuke LBL Challenge outfit!

Opgelet: Vooraf bestelde items worden in geen geval opgestuurd. Deze kunnen enkel ter plaatse worden afgehaald op 21 of 22 april in de merchandise shop.

Foto's van vorige edities

Neem deel en steun de strijd tegen diabetes

Diabetes Liga

Onze missie is om mens en maatschappij te inspireren dat iedereen met of zonder beperkingen in staat is tot grote prestaties, zolang je maar uitgaat van je mogelijkheden in plaats van je beperkingen.

Diabetes dreigt een wereldwijde epidemie te worden. Tegen 2030 heeft 1 op de 10 mensen diabetes. Dat zijn meer dan 1 miljoen mensen. Schrikwekkende cijfers. Bij type 2 diabetes, de meest voorkomende vorm, zijn ongezond eten en te weinig bewegen de grote boosdoeners.

Daarom willen wij diabetes onder de aandacht brengen en aantonen dat sportieve prestaties perfect haalbaar zijn voor mensen met diabetes, type 1 of type 2, mits uiteraard de nodige medisch begeleiding. Daarnaast vestigen wij de aandacht op de preventieve kracht van beweging bij mensen die een verhoogd risico hebben op type 2 diabetes. Beweging is immers een essentiële pijler in zowel de behandeling als de preventie van diabetes.

Steun de strijd tegen diabetes en stort 5 euro extra bij je inschrijving!

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Liège-Bastogne-Liège Challenge. Deze fotografen hebben de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd onder de deelnemers met hun volledig digitale service en hun redelijke prijzen. Aangezien zij zelf actief zijn als fietsers, hebben ze ook een uitstekend gevoel vanuit het perspectief van de deelnemer.

Respecteer de wegcode en fiets proper!

De organisatie en de politie zullen toezien op het respecteren van de wegcode. Overtredingen zullen gesanctioneerd worden.

Om het voortbestaan van het evenement niet in het gedrang te brengen, vragen we dus nadrukkelijk om de verkeersreglementen na te leven, geen afval achter te laten, en niet te wildplassen.

Wij rekenen op een sportieve ingesteldheid van alle deelnemers. Als iedereen hieraan meewerkt wordt zaterdag 23 april opnieuw een hoogdag!