Parcours

De éne helling na de andere, klimmen en dalen, en dat allemaal in het prachtige Waalse landschap. Menig wielertoerist droomt weg van het iconische parcours van Liège-Bastogne-Liège. Overwin tijdens de ultieme Challenge van 253 kilometer symbolische LBL-hellingen en wordt ondergedompeld in de adembenemende finale van LBL. Beroemde hellingen zoals onder andere de Côte de Saint-Roch, de Côte des Forges en de Côte de la Roche-aux-Faucons kunnen zowel de benen alsook het hart doen vollopen. Waan jezelf Remco Evenepoel in de onstnapping op de Côte de La Redoute diep in de finale of sprint als Demi Vollering naar de overwinning. Naast de 253 km voorzien we ook een parcours van 79km en 155km met verschillende scherprechters van La Doyenne.

Zowel in de 253 km (4400 hoogtemeters), de 155 km (2700 hoogtemeters) als in de 79 km (1500 hoogtemeters) van de LBL Challenge zal je je krachten goed moeten doseren.

Starten en finishen doe je in Banneux en je krijgt ook net als de profs de Côte de Bonnerue, de Côte de Cornémont en de Côte de Saint-Roch voor de wielen geschoven. In het midden van het parcours zit een heel nieuw stuk, dat minstens zo mooi en even uitdagend is als de finale. Gezien enkele gemeenten die op het klassieke parcours liggen, beslist hebben om geen toertochten met meer dan 500 deelnemers te laten passeren, zijn we bij deze variant uitgekomen. Met de Mur de Durbuy, de Côte de Chambralles, de Côte de la Roche-en-Ardenne, de Côte de Chabrehez, de Col de Roche-à-Frêne en de Côte de Cortil kunnen we je hele straffe beklimmingen presenteren waarvan sommigen trouwens ook een verleden hebben in de profkoers!

Ook ex-winnaar en “kind van de streek” Philippe Gilbert zal deelnemen aan de” LBL Challenge. Hij kijkt alvast uit naar het ontdekken van dit prachtig vernieuwde parcours: “Ik ben zeer blij om deel te nemen aan deze Liège-Bastogne-Liège Challenge samen met duizenden andere wielrenners. Dit evenement biedt deelnemers de mogelijkheid om zichzelf te overtreffen op een historisch parcours, om sportieve en menselijke waarden te delen en om de prachtige regio van de Ardennen te ontdekken!